top of page

Er du autentisk?

Opdateret: 24. jun.

Har du tænkt over værdien af Autencitet? og værdisparrer du med dig selv?


 

Noget af det vigtigste for mig i mit liv er autencitet og det at være tro mod mig selv.

En egenskab der er sværere end man lige skulle tro, når vi lever i en verden der konstant bombarderer os med overfladiske indtryk - desværre.

Læs videre her, for at høre HVORFOR autencitet og værdisætning er så vigtig for mig.I en verden præget af konstant forandring og kulturel diversitet, kan det være svært at være autentisk overfor sig selv og andre.

Det burde være legende let og het naturligt, men det er det bare ikke, når vi konstant bliver mødt af impulser der trækker i os - er det enormt svært..

Du bliver konstant (både bevidst og ubevidst) påvirket af, hvad du skal syntes og ikke syntes, hvordan du skal agere, hvad du skal købe, hvordan du skal se ud, opdrage dine børn, indkøbsvaner osv. osv. osv.

Vi møder et konstant flow af påvirkninger, flere end nogensinde før og i det er det let af fare vild og miste følingen med hvad der er vigtigt. Ikke for de andre, men for dig. Hvad syntes du egentlig, hvad er dine virkelige holdninger og syn på livet?


Jeg indrømmer blankt, at jeg bliver påvirket af alt muligt og umuligt, men jeg prøver-så meget jeg kan, at have en bevidsthed om, altid at have mig selv med, uanset hvad at huske på hvad der er min sandhed.


Autencitet handler i bund og grund om, at være tro mod ens egne værdier, ens overbevisninger og identitet uanset hvad omverdenen måtte synes eller forvente. Det er en dyrebar egenskab som ikke kun giver en følelse af indre ro og ægthed, men det kan også være en kraftfuld drivkraft bag peronlig og professionel succes.


Stå ved dig selv

At være autentisk som person, indebærer at stå ved sig selv. - Selv når det er svært eller udfordrende og ens meninger bliver udfordret og måske ovenikøbet ikke er populære. Det handler om at være ærlig overfor sig selv og andre omkring ens styrker, svagheder og ønsker.


Når vi er autentiske udstråler vi integritet og troværdighed fordi vi ER værd at tro på.

Det skaber respekt og tillid fra dem som er omkring os.


Jeg vil godt dele en personlig historie eller overbevisning om du vil, med dig. En fortælling om autencitet;

Da jeg i forbindelse med min hjernerystelse, for alvor fik åbnet for sluserne til mine spirituelle evner og fandt ud af, at en af mine opgaver i det her liv, er at formidle hvordan vi kan samarbejde med de spirituelle kræfter og universelle energier, så undrede jeg mig, ikke bare lidt, jeg var fuldstændig uforstående overfor, hvorfor den spirituelle verden, havde valgt mig som formidler -

Mig... Mder insisterer på at det uperfekte ER perfekt, mig der til trods for mine nu 42 år, stadigvæk syntes at fredagsslik er noget af det bedste der findes og som sværger til min elskede Pepsi Max. Mig der kun har gået til yoga en enkelt gang og bestemt ikke var fan (på det tidspunkt), jeg går stadigvæk ikke til yoga, men nu er jeg i det mindste tilhænger af konceptet. Mig der mediterer men sjældent særligt længe ad gangen. Mig der trives i kaos, mig der stort set kun løser opgaver, der er lystbetonet, Hvorfor skulle det være mig... når nu de (den spirituelle verden) kunne have valgt, en disciplineret vegansk yogainstruktør, der for længst er stoppet med sarkasme og selvironi og ikke har rørt en rød vingummibamse siden 90'erne... men de valgte mig...


Det tog et øjeblik - okay ret lang tid faktisk, inden det gik op for mig, at det er lige præcis derfor.

Fordi jeg er autentisk og fordi jeg til trods for mine åbenlyse mangler, og vidunderlige uperfektheder alligevel lykkedes med at have en stærk spirituel forbindelse. Mig fordi det ikke handler om hvad du spiser, hvordan du lever, hvem du omringer dig med osv. Det handler om tro og mindset og mest af alt ro - Lige tilpas meget mental ro, til at du kan høre hvad den stille intuitive stemme siger i dig og lige præcis den del har jeg regnet ud - lige her midt i mit vidunderlige uperfekte kaos.

Jeg prøver det absolut bedste jeg overhovedet kan, at være autentisk, jeg gør de ting jeg siger, jeg tror på de ting jeg formidler og jeg lever mine overbevisninger efter bedste evne. Så jeg prøver hver evig eneste dag, at leve så autentisk og bevidst som muligt.

Måske lige her i mit helt perfekte uperfekte rum, finder jeg ligesindede der kan relatere til de ting jeg siger, fordi de kan genkende sig selv i mig. I det uperfekte.

Selvfølgelig betyder det også, at jeg ikke er alles kop té, for det er ikke alle der deler mine overbevisninger, men ved du hvad, det er faktisk også helt okay, for det prøver jeg heller ikke på at være. Desuden, selv den gang, jeg forsøgte at leve ligesom alle andre, tror jeg faktisk endnu mindre, at jeg var alles kop té. For der sker noget når vi er autentiske, rolige, hviler i os selv.

Vi ændrer os, vores vibe ændre sig og vi tiltrækker mennesker til vores liv på en helt anden måde end tidligere.


Du er meget værd


En vigtig del af autencitet er evnen til at værdisætte sig selv. Det betyder man skal være opmærksom på ens egne behov, grænser og drømme og frem for alt anerkende og respektere dem.

Når vi værdisætter os selv, så tager vi et ansvar for vores egen lykke og velvære i stedet for at lade andre definere vores værdi og selvopfattelse.

Det at være autentisk og værdisætte sig selv går hånd i hånd. Når vi er autentiske og lever efter det vi fortæller verden, så kan det ses og mærkes, af de mennesker vi omgiver os med.

Du kigger folk i øjnene på en anden måde, ærligt, uden noget at skjule med en vis portion stolthed, med troen på din egen værdi og styrke. Det skaber en positiv spiral, som tiltrækker mennesker, situationer og muligheder som er alligned med vores sande jeg.


Hvis du syntes det er svært at værdisætte dig selv, så prøve at se dig selv igennem en andens øjne. Hvad ser dine børn når de kigger på dig, hvad ser din bedste ven når han/hun kigger på dig, hvad ser din favorit kollega på arbejde, hvad ser din skytsengel. Prøv at se på dig, igennem deres blik, for selv hvis du ikke ser noget der er magisk, så lover jeg dig for, at det gør de.

Din stemme har en betydning - dine handlinger påvirker verden omkring dig. Tag det ansvar på dig og sørg så for, at skubbe verden i den retning du ønsker dig. Vær autentisk, ikke kun når det kommer til store beslutninger og holdninger, men også i summen af alle de små - hver evig eneste dag.


Husk at lytte til dit sande selv, og handle i overensstemmelse med dine egne værdier og overbevisninger.

Det er ikke nemt hele tiden


Det kan godt være ret udfordrende at være autentisk i en verden, der er domineret af og belønner populære meninger og overfladiskhed. Men det er netop i modgangen, når vi tør stå ved os selv, at vores styrke og mod bliver helt tydelig. Ved at tage et fast standpunkt og vælge autencitet og en høj selv-værdi, så åbner vi døren til en dybere forbindelse med os selv og andre. Så næste gang du står overfor en beslutning eller en udfordring, så husk at lytte til dit sande selv, og at handle ud fra hvad du i virkeligheden mener ud fra dine egne værdier og overbevisninger. Vær stolt af den unikke person du er, og tillad dig selv at skinne i all din autentiske pragt, for jeg lover dig for, at selvom det i situationen måske giver lidt knubs, så er de gaver der følger med på den lange bane fuldstændigt fantastiske.


Stop lige op et øjeblik og tænke på en person du virkelig beundrer og kig så godt efter, for jeg garanterer dig, at et af de karaktertræk, der er nemmest at få øje på ved sådan en person er autencitet. Der er noget særligt og dyrebart ved autencitet og ikke uden grund - det ER dyrebart. 


Hvordan kan evnen til at værdisætte dig selv, skabe en positiv ripple effekt i dit liv?


1 - Selvværd


Når du værdisætter dig selv, stiger dit selvværd. Du føler dig værdifuld, kompetent og værd at elske.

Du får en følelse af indre ro og en tillid der vil styrke dit mentale helbred og dit humør.


2 - Selvaccept


Ved at værdisætte dig selv - så accepterer du dig selv fuldt og helt som du er. Med alle dine styrker, svagheder og sårbarheder. Det giver dig indre fred og du vil udvikle autentiske forbindelser til dig selv og andre.


3 - Selvkærlighed


At værdisætte sig selv - er en form for selvkærligheds øvelse. Når du behandler dig selv med respekt, lærer du at sætte grænser tydeligt, tage vare på dine egne behov og vælge præcis det der er bedst for dig selv.


4 - Positiv tiltrækningskraft


Når du værdisætter dig selv, udstråler du tillid, integritet og selvbevidsthed. Når du sender den energi ud i verden, alligener den universelle kræft sig med dig og du begynder, at tiltrække ligesindede positive mennesker, relationer og muligheder ind i dit liv. Denne positive tiltrækningskraft kan føre til nye og givende oplevelser - både personligt og professionelt.


5 - Motivation og vækst


Når du værdisætter dig selv, så hepper du på din egen vækst og udvikling. Du tør at udfordre dig selv når du stræber efter dine drømme - fordi du tror på dine egen værdi og potentiale. Dette kommer helt automatisk til at skabe en spiral af vækst og succes, der vil styrke dit liv på mange niveauer.Samlet set kan evnen til at værdi-sætte sig selv være kimen til at starte en positiv spiral i dit liv, som vil tage en følelse af dyb indre tilfredshed, personlig styrke og autentisk lykke med sig.

Ved at prioritere din egen værdi og tage det super alvorligt at værdisætte dig selv, vil du skabe en solid base - et ordentligt fundament, hvorfra du kan navigere igennem livets udfordringer med tillid, integritet og kærlighed.


Og hey, pyt skidt med når det ikke altid lykkedes, når vi falder i gamle vaner eller mønstre, når vi alligevel faldt i og menter præcis det samme som alle de andre, for en sikkerheds skyld i et offentligt rum, eller ikke lige fik sagt tydeligt fra i en situation - livet er én stor træningslejr og i morgen er der en ny dag, hvor du får lov til at give det endnu et forsøg, lidt klogere end dagen før.

Jeg håber alligevel at mit blog indlæg, har været med til at skubbe lidt til dig og du vil huske på hvor meget din helt unikke stemme er værd, jeg vil i hvert fald elske, at du og jeg kan øve os sammen, i at stå en lille smule mere autentisk og ikke bare løbe med de andre på automatik.


Du må have en dejlig dag og måske ses vi på fredag ved hylden med bland selv slik, hvis du er i tvivl, kan du genkende mig ved, at jeg er hende med den største pose.

24 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 opmerking


Gast
25 jun.

Kære Joan

Jeg vil gerne give dig stor ros for din spændende blog! Dine indlæg er tankevækkende og inspirerende. Jeg elsker din tilgang til emnerne og hvordan du formår at få det ud på en klar og engageret måde. Jeg ser frem til at læse endnu flere af dine indlæg i fremtiden! Fortsæt det gode arbejde!

Med venlig hilsen

Alex

Like
bottom of page