top of page

Træn din intuition

Opdateret: 8. feb.

Vi hører ofte sætningen; "Følg din intuition" og "stol på din mavefornemmelse" i flæng.

Men hvis man er uøvet i at lytte - så kan det være nemmere sagt end gjort. For er det nu din intuition eller frygt der taler? Lær at kende forskel:


Her tager jeg dig med på en lille udflugt, og viser dig, hvordan du med lidt tålmodighed og ro - selv kan arbejde med at lytte til din intuition.Intuitionen ringer
Lyt til din indre stemme

Hvis du spørger mig, så har "intuitionen" svære vilkår i den moderne verden.

Hverdagen stiller store krav os alle i forhold til, at vi skal være PÅ konstant. Det er ofte den logiske del af sindet, som får fokus før alt andet og intuitionen bliver det her vage koncept, som alle taler om, men ikke praktiserer.

Når det kommer til (helt lavpraktisk), at lytte til éns intuition - så kan det for mange være svært at skelne imellem, om det i stedet kan være frygt, angst eller noget andet der snakker.


At udvikle sin intuition er en proces som så meget andet- hvor man lærer lidt henad vejen. Bl.a. fordi der er mange forskellige gamle mønstre, som vi skal aflære undervejs.


Med dette skriv vil jeg prøve at give dig nogle råd til, hvordan du kan arbejde med din intuition, så du kan høre den tydeligere og følge den trygt fremover.


Før vi dykker ned i at udvikle din intuition, så lad os definere hvad det er vi arbejder med:

I ordbogen står der; "Intuition er evnen til umiddelbar og direkte opfattelse af en helhed eller sammenhæng uden forudgående rationel tænkning".

Man kan på en måde forklare intuition som en form for "instinkt"-noget som kommer et højere sted fra og ikke bare fra vores almindelige erfarings grundlag.

Vi kan altså handle på noget - eller gøre noget - uden vi helt kan forklare hvorfor.Intuition vs. frygt


At høre vores intuitive stemme, kan være udfordrende. Fordi der på samme tid, kan komme beskeder til os andre steder fra - fx kan frygt, tvivl, angst sagtens forveksles med din intuitive stemme.

Vi kan intuitivt vide, om en given situation er god for én. Om et job tilbud er det rette, eller en person er til at stole på - hvor man samtidig kan føle en lille del frygt/usikkerhed - Så hvordan skiller man skidt fra kanel?

Intuition og frygt har ofte begge subtile stemmer med sig - men der er forskel:


Intuition : Fin, rolig, selvstyrkende "stemme" med et blidt træk.

Frygt: Som et adrenalin rush, en rystende panikagtig stemme.

Mærkes som et hårdt skub.


Det bedste eksempel jeg kan komme på, er at intuitionen føles som en kærlig forælder eller guide der hepper på dig og det andet føles som en forhastet indskydelse.

Selv når vores intuition leder os væk fra noget, kommer det ikke ud af frygt, men som en form for viden fra et kærligt sted. Som om din indre stemme siger; "Du behøver ikke gøre det her igen, her har vi været før og det var ikke godt".

Der er ingen skudsikker måde, hvorpå du kan kende forskel på de to "beskedsystemer" - Frygten kommer fra det sympatiske nervesystem. Det aktiveres rationelt eller irrationelt men altid baseret på stress/trussel. Intuitionen kommer et helt andet kærligt sted fra, men de kan stadig forveksles. Med masser af øvelse, rette mindset og ro - kan du træne dig op til at blive bedre til at kende din indre intuitive stemme.


Disse øvelser kan muligvis hjælpe dig:


 

Ro i hovedet (meditation)


Den første ting der stopper os fra, at have forbindelse med vores intuitive stemme er mangel på stilhed. Larm!

Verden er et larmende sted. Vi skal ofte være "på" konstant og på mange forskellige "kanaler" ad gangen. Derfor bliver det naturligvis også endnu sværere at lytte til hvad din krop, sind og sjæl fortæller dig.

Her er meditation et super sted at starte. Hvis ikke du er til meditation - så prøv noget andet der tiltaler dig.

Når du starter med meditation, så gør det ikke mere kompliceret end det er.

Fokuser på din vejrtrækning og vær åben overfor de forskellige tanker og følelser der popper ind.

Nogle mennesker kan have svært ved bare at være alene med sig selv. Du kan også føle en form for "modarbejdelse" - men det hele er en del af øvelsen.

At føle dig anspændt under meditationen er ikke et tegn på at du gør noget forkert - Det giver dig blot tegn på, at du nu er opmærksom/bevidst omkring en anspændthed som du sikkert har gået med i lang tid.


Andre veje til "ro i hovedet":

Gå en tur

Begræns dit medie/telefon forbrug

Skriv dagbog

Mal/tegn/udfold dig kreativt

Dans


Spørg dig selv


Når du har arbejdet med meditation og har lært at finde roen i dit sind. Så er det tid til at øve dig i at spørge dig selv - eller dine guider og søge svar.

Når du sidder i ro kan du (højt eller bare indeni dig selv) give dit højere selv et spørgsmål. Det er fuldstøndig lige meget hvad spørgsmålet handler om og læg så mærke til hvilken følelse der rammer dig. Måske får du en følelse ind, et billede eller noget helt andet. Uanset hvad - så fokusér på selv de mindste subtile beskeder.

Pas på med at overfortolke for meget, Se på hvad der kommer frem og hvordan din reaktion er på det.

Øvelsen hjælper dig med at blive tryg i at modtage intuitive beskeder.


Skriv ned


Nogle gange når vi arbejder med vores intuition, så kommer svarene ikke lige med det samme. Tillad svarene at komme til dig på det rette tidspunkt.

Måske kan det hjælpe at du skriver spørgsmålene som du sender ud ned i en notesbog - evt. meditér på spørgsmålet - og skriv så svaret ned i notesbogen, når du mener du har fået det.

Ofte kommer svarene når du mindst venter det - midt i opvasken eller vasketøjet.


Find værktøjer


Der findes forskellige hjælpemidler, du kan bruge til at finde vej til din indre stemme eller spirituelle guider. For mig er det engle og orakelkort. Men vi er alle forskellige - og der er ingen regler.

Englekort er designet med nøje intention bag og er således ikke bare pæne billeder. - Det gør dem super brugbare ift. at kanalisere din energi ned gennem dem.

Andre spirituelle værktøjer kan være: Penduler, krystaller, runer, et spejl - lys mm.


For nogen kan det føles mere "virkeligt" eller "håndterbart" at arbejde med noget fysisk og derfor kan det virke nemmere at handle på beskederne ud fra fx orakelkort i starten.

Dog handler det at være intuitiv, ikke om at eje en kæmpe kollektion af kort eller krystaller. I stedet handler det om at være vedholdende i at øve sig og lytte til sin intuitive stemme -


Et andet nøgleord er. at stole på din intuition - OG FØLG DEN.

én ting er at lytte til stemmen, men hvis ikke du handler på det du får at vide, så er du lige vidt.

Mange der er spirituelle føler sig i forvejen ret intuitive - de kan sagtens opfange energier og få en ide om hvad beskeden fortæller én. Men at følge beskeden er straks vanskeligere.

Spørg dig selv om; Hvad er det vigtigste for dig? At aligne med det folk forventer af dig og handle på det, - eller er du tilbøjelig til at følge hvad dit eget hjerte siger du skal?


Øv dig i taknemmelighed


Når du modtager en besked, så husk at sige tak, så hurtigt som muligt.

"Jeg er taknemmelig for din hjælp" eller bare "tak".

På denne måde kan du for dig selv, bevidst bekræfte din intuition og styrke forbindelsen imellem din bevidste del og din ubevidste del af dit selv.Håber du kunne bruge denne korte guide til at komme bedre i kontakt med din intuitive stemme.


Tak fordi du læste med.


54 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page